top of page

Abusos sexuals als campus universitaris

Abusos sexuals als campus universitaris

Dia

8 de maig de 2019.

Horari inici: 16:00 h

Cloenda: 19:00 h

Lloc

Universitat Pompeu Fabra C/ Ramon Trias-Fargas 25-27 08005 Barcelona Sala Albert Calsamiglia (Campus Ciutadella, Edifici Roger de Lluria)

Inscripció

Us podeu inscriure mitjançant la inscripció en línia fins al 3 de maig de 2019.

Inscripció

- Tarifa general: 20 euros - Aturats i estudiants: 10 euros - Socis de la SCV, estudiants de la SCV: Gratuït

Presentació:

Al seminari es tractarà, des d’una perspectiva multidisciplinar, les agressions sexuals als campus universitaris. S’exposarà l’actual estat de coneixement respecte a les diverses formes de violència sexual, factors de risc i efectes sobre les víctimes. Tenint en compte el particular context on es produeixen, s’analitzarà també la reacció disciplinària de les Universitats i les possibles conseqüències penals. També es presentaran diverses iniciatives sobre prevenció i detecció d'aquests abusos, així com els canals de denúncia i suport, sent el tracte i la consideració per a les víctimes una prioritat ineludible.

EndFragment

Destinataris

- Professionals que intervenen amb víctimes o persones en risc de ser-ho

-Professors i investigadors universitaris

- Estudiants de dret, psicologia, criminologia,educació social, treball social

- Altres persones interessades

Programa Accés al Tríptic

16-17’30 h. Primera taula Presenta i modera: Josep M. Tamarit Sumalla. Catedràtic de Dret penal UOC i UdL. President de la Societat Catalana de Victimologia

-“Assetjament i abús sexual a les Universitats: la visibilització d’un delicte ocult” Esperanza Bosch Fiol Professora Titular de Psicologia Bàsica de la UIB.

-“La resposta penal i disciplinària” Mercedes García Arán Catedràtica de Dret Penal de la UAB

-“Gènere, evolució sociocultural i Dret penal: incidència en les categories d’adequació social i l’error” Mariona Llobet Angli Professora Lectora de Dret penal i Criminologia, UPF.

17’30-17’45 h. Pausa-Cafè

17’45-19 h. Segona taula i debat

Presenta i modera: Raquel Montaner. Professora Agregada de Dret penal, UPF -“Instruments de prevenció i detecció de violències sexuals als campus” Rosa Valls Professora del departament de teoria i història de l’educació. UB. -“ La denúncia de les violències sexuals i l’atenció a víctimes” Àngels Lazo Lamberto Caporal. Mossos d’Esquadra

18’30-19 h. Debat i cloenda

Certificats Per a tots els inscrits s’expedirà un certificat d’assistència que serà lliurat al finalitzar el seminari.

Featured Posts
Recent Posts