Sota el mateix sostre

Presentació de l'Informe Sota el mateix sostre. Les Cases dels Infants: un recurs per atendre els nens i nenes víctimes d’abús sexual

Dia

4 de desembre 2018.

Horari inici: 10:30 h

Cloenda: 14:00 h

Lloc

CaixaForum Barcelona

6-8 Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia

Inscripció:

Formulari

Entrada gratuïta però cal fer reserva

Presentació:

La resposta del sistema català davant l’abús sexual infantil no està sent a l’altura de la problemàtica i enlloc d’oferir una protecció eficient als nens i nenes que han patit abús, se’ls proposa un procés llarg i complicat que dificulta la seva recuperació.

StartFragment

Des de Save the Children no podem quedar-nos de braços plegats davant el patiment d’aquests nens i nenes i volem aportar solucions que redueixin el seu sofriment. Davant d’aquesta situació, la nostra responsabilitat era buscar la millor manera que hi ha arreu del món per atendre els nens i nenes víctimes d’abús sexual.

La solució existeix, es diu la Casa dels Infants, Barnahus en islandès, us la donem a conèixer en aquest informe anomenat Sota el mateix sostre que es presentarà en una jornada que reunirà a experts i professionals de diferents àmbits relacionats amb el tema d'abús sexual infantil.

Noemí Pereda, doctora en Psicologia i professora titular de Victimologia a la Universitat de Barcelona, ens detallarà el circuit que han de seguir els infants víctimes d’abús sexual a Catalunya.

Josep Maria Tamarit, Catedràtic de Dret penal de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Lleida i president de la Societat catalana de victimologia, ens explicarà el procés judicial de l’abús sexual infantil i posarà damunt la taula els àmbits de millora.

Bragi Gudbrandsson, membre del Comitè dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides i Ex Director de la direcció general de Protecció de la Infància a Islàndia, ens aproparà al model Barnahus islandès i ens contarà la seva expansió a Europa.

EndFragment

Featured Posts
Recent Posts
Arxius
Cercador de Tags
Contacte / Afiliació
  • Wix Facebook page
  • Twitter Social Icon
 Recorda...
 Si ets Víctima
  • Telèfon d’emergència 112 si hi ha una situació de perill.

  • Oficines d'atenció a la ciutadania,  obertes 365 dies 24 hores  a totes les comissaries per denunciar qualsevol fet delictiu. 

  • També pots contactar mitjançant el correu electrònic: 

mossos.atenciovictimes@gencat.cat

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now