top of page

Seminari: Agressions sexuals en els espais d’oci: prevenció i suport a les víctimes

Agressions sexuals en els espais d’oci: prevenció i suport a les víctimes

Dia

25 d’abril de 2018.

Horari inici: 16:00 h

Cloenda: 19:30 h

Lloc

Seu ICAB, Carrer Mallorca 283, 08037 Barcelo

Organitzat

Societat catalana de Victimologia (SCV)i ICAB

Inscripció:

Formulari

Quota d’inscripció: 15 euros

Estudiants: 10 euros

Membres de la SCV i ICAB : Entrada gratuïta

Presentació:

Les agressions sexuals en espais d’oci són un problema que preocupa cada cop més a la societat i planteja reptes importants als professionals i a les institucions. Per dur a terme una adequada prevenció i donar el suport més adequat a les víctimes és necessari conèixer quins són els factors de risc i l’impacte del fet en les víctimes i quines són les pautes de comportament recomanables per a les pròpies víctimes i als professionals que hi tenen contacte. Interessa especialment desenvolupar bones pràctiques que evitin o redueixin la victimització secundària en el si del sistema de justícia penal i també per part dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, fonamentades sòlidament des del punt de vista científic, jurídic i deontològic.

Destinataris:

Professionals que treballen en contacte amb víctimes i del sistema de justícia penal, acadèmics, estudiants i persones interessades.

Programa:

16 h: Primera taula:

Aspectes jurídics i psicològics de les agressions sexuals en espais d’oci: factors de risc, impacte en les víctimes i victimització secundària.

Ponents: Ramon Garcia Albero (catedràtic de Dret penal de la Universitat de Lleida) i Mila Arch Martín (Psicòloga forense i professora de Psicologia de la Universitat de Barcelona)

Modera: Josep M. Tamarit Sumalla (President de la Societat catalana de victimologia)

17.30: Pausa

18 h: Segona taula:

Experiències de prevenció i de suport a les víctimes. Debat

Ponents: Eva Solé, psiquiatra; Mercè Comes, infermera, Clara Gómez, psicòloga, (Hospital Clínic), Mercè Claramunt Bielsa (advocada), Montserrat Escudé (Cap de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Mossos d’Esquadra) i Montserrat Juanpere (Ajuntament de Barcelona) Ester Pagès, Psicóloga (Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment)

Modera: Sara Guila Fidel (Psicòloga. Servei de Psiquiatria Hospital Vall d’Hebron. Membre de la Junta de la SCV).

19.30: Cloenda

Featured Posts
Recent Posts