top of page

Seminari sobre victimització dins de la familia: anàlisi integral i perspectives d'actuació


Data: 10 de desembre de 2015, de 16 a 19 h.

Lloc: Seu de la UOC del Campus de la Mediterrània (canal Olímpic de Castelldefel

Av. Carl Friedrich Gauss, 5

08860 Castelldefels

Places: 70 places

Preu: Gratuït

Al següent enllaç trobareu més informació i podreu fer la inscripció enllaç.

La victimització dins de la família és un fenomen complex que, en els darrers anys, ha rebut molta atenció per part dels poders públics, els professionals i els investigadors. L'especial vincle emocional que uneix a víctima i victimari, les interaccions que es produeixen entre ells, les conseqüències emocionals que suposa per la víctima i tot l'entorn familiar i la intimitat en la què habitualment es produeixen els fets, fa que sigui un tipus de victimització amb un baix nivell de denúncia i que requereixi d'un especial abordatge tant pel que fa al tractament com pel que fa a la prevenció.

L'objectiu d'aquest seminari és analitzar la victimització familiar des d'una perspectiva multidisciplinària i integradora, en tant que tots els subtipus de victimització intrafamiliar estan estretament relacionats. La idea és fomentar el debat i la reflexió entre els assistents a partir de les ponències i també a partir de les seves experiències professionals o recerques acadèmiques, tant dels ponents com del públic assistent.

L'eix de la jornada serà analitzar els elements comuns a les diferents formes de victimització familiar, reflexionar sobre la interacció entre els afectats i els seus rols d'ofensor i víctima, aproximar-nos a les necessitats d'intervenció terapèutica, conèixer la seva efectivitat i reflexionar sobre la resposta judicial i les seves mancances i millores.

Featured Posts
Recent Posts